Dacă fotografiile îl ajută pe pacient să înțeleagă istoricul bolii sale și prezentul ei, proiectul digital îl ajută să vadă care vor fi rezultatele tratamentului.
Cu ocazia studiului digital (printr-un soft specializat) pacientul ne învață pe noi ce dorește, iar noi putem să-i arătăm vizual ce se poate obține (și ce nu) din ceea ce dorește el. Această comunicare este foarte importantă pentru a ajunge la un aspect al gurii pe care el să-l îndrăgească, fără a avea surpriza finală (și ireversibilă) că ceea ce ne-a explicat el în abstract (dacă nu am fi avut proiectul digital) am înțeles greșit și l-am făcut cu totul altfel (după cum l-am înțeles noi greșit) decât s-ar fi așteptat.
După cum observați și din punct de vedere estetic se pot face îmbunătățiri previzibile, înțelese în mod clar, vizual și rapid de către pacienții noștri printr-un proiect digital, fără prea multe explicații „savante”.
***
Comunicarea vizuală a dorințelor pacientului nu se oprește aici, ci se transmite și tehnicianului. El ne răspunde cu un proiect digital al lucrării, ce poate fi modificat de medic (în prezența sau absența pacientului), astfel încât să fie clar că ceea ce vrea pacientul a înțeles și tehnicianul, mai înainte de a se produce ireversibilul: lucrările finale.
***
La înțelegerea și formarea unei lucrări definitive (conform necesarului științific și dorinței pacientului) contribuie mult și lucrările provizorii:
Succesiunea 1 (gura închisă)
Succesiunea 2 (gura deschisă)
Succesiunea 3 (profil)
Din tratamentul Bio un aspect foarte important este și redarea parametrului biologic al fizionomiei (sau esteticii faciale) restaurat prin reabilitarea gurii. Persoana care capătă o fizionomie urâtă din cauza dinților suferă datorită aspectului insetetic și gândurilor generate de acesta, putându-se chiar și îmbolnăvi.
***
Astăzi medicul poate controla mult lucrările dentare prin programe virtuale 3D care îi indică tehnicianului cu precizie ceea ce doresc pacienții și ceea ce este corect din punct de vedere stomatologic.