Ortodonție

Ortodontie 3D (FILEminimizer)

După cum am văzut la pagina RX 3D CBCT, azi o Ortodonție fără studiu imagistic nu este corectă.

Este nevoie și de o bună igienizare pentru ca retentivitatea aparatelor ortodontice să nu ducă la inflamația gingiei și la boală de focar.

Nu trebuie uitat că obligatoriu după finalizarea oricărui tratament ortodontic trebuie echilibrată mușcătura ca să nu fie afectați dinții, parodonțiul, oasele și articulația și ca să nu se reîntoarcă anomaliile ortodontice.

De aceea, pentru stabilizarea rezultatelor finale ale tratamentelor ortodontice este obligatoriu ca imediat după tratamentul ortodontic să se facă un prim rând de gutiere, apoi o echilibrare ocluzală științifică, apoi alt rând de gutiere pe care pacientul să le poarte 6 luni, iar apoi să se revină la cabinetul nostru pentru verificarea ocluzologică foarte importantă, care va da dimensiunea Bio a actului medical.

Recomandăm imagistica 2D și 3D specializată pentru Ortodonție:

  1. Inițială (pentru diagnostic);
  2. Pe parcursul tratamentului (pentru a vedea cum trebuie să se desfășoare operațiile buco-maxilo-faciale pro ortodontice și/sau pentru verificarea spațiilor parodontale care sunt un indicator foarte bun ortodontic – arătând dacă se aplică forțe prea mari sau nu și când trebuie făcută o pauză/oprire a tratamentului ortodontic) și
  3. Finală pentru compararea situației pre și post ortodontice.

Radiografiile pot fi 2D:

Ortopantomograma/dentiția „în pipă”

Ortodontie 2D (FILEminimizer)

sau 3D proortodontic:

Ortodontie 3D angulat

RX 3D CBCT

newtom-go-stehend-crop-u749 fundal transparent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>