Consiliere

Consiliere

Un medic serios are și cunoștințe, și aparatură, și prețuri mai mari (nu excesiv de mari). Toate acestea sunt necesare, dar… mai trebuie un ceva, fără de care toate cad (neajungând la țintă). Acel ceva este: TIMPUL ACORDAT.

Am putea spune că este de mare preț sau chiar neprețuită, o altă microscopie, o altă știință, o Stomatologie cu adevărat Bio, care să permită informațiilor culese prin aparatură să ajungă în adâncimea minții medicului. Numai așa poate înțelege cazul unic medical legat (atât de dureros) de omul unic ce îi stă în față. Aș numi această știință, în termeni actuali (când oamenii doresc să fie totul atât de academic): IPOMONOLOGIE®©.

Acest cuvânt provine din limba greacă: υπομονή [ipomoni]= răbdare și λόγιε [logie] = cuvinte, adică ipomonologie = știința răbdării.

Ca să avem, așadar, o reală stomatologie bio-microscopică trebuie să avem o stomatologie ipomonologică.

Cu răbdare să cercetăm semnele, simptomele și analizele pacientului. Cu răbdare să ne folosim de aparatura performantă. Cu răbdare să discutăm având în față multiplele fotografii înregistrate cu pacientul nostru, pentru a ne lămuri împreună de situația lui, pentru a afla ce dorește și a-i putea explica ce variante de tratament îi putem oferi, dar mai ales pentru a-l afla pe el, cu înțelesurile și necazurile lui, și a ne uni între noi voințele. De aceea o consultație primară la noi durează aproximativ 3 ore fiind însoțită de CBCT, fotografiere, proiect digital, prezentare de material științific și un calcul financiar cât mai precis.

Desigur că o astfel de stomatologie ia cu răbdare în calcul toate detaliile atât de importante pentru reușita și imediată, dar mai ales de durată, a reabilitării orale a fiecărui pacient în parte. Ea nu sare peste etape din nebăgarea în seamă a unor amănunte mici (dar care schimbă tot). Folosirea reală, eficientă, a unor astfel de aparaturi, materiale și tehnici (cu răgaz de gândire pentru înțelegerea cazului) și discuțiile amănunțite mănâncă îngrozitor din timpul și așa încărcat datorită lucrării fără compromis a detaliilor manoperelor medicale și igienizării corecte. De aceea toate lucrările la noi durează mult mai mult și în consecință numărul de pacienți este foarte mic.

***

Înțelegând cele de mai sus, trebuie să admitem că apar și situații neprevăzute, uneori și urgențe. De aceea, dacă suntem sunați (indiferent de zi și oră), putem da și sfaturi la distanță pentru pacienții noștri . Dacă telefonul nostru este închis vă rugăm trimiteți un SMS și, cum putem să luăm legătura cu dumneavoastră, vă sunăm.

De multe ori durerile se pot rezolva provizoriu și prin administrarea unor medicamente recomandate de noi, ca imediat când ajungem la serviciu, să putem interveni și prin tratamentul stomatologic corespunzător pentru Urgență.

***

Un caz spectaculos a fost o micuță pacientă din Sibiu care, tocmai într-o sâmbătă, când toate cabinetele erau închise, a avut această afecțiune de urgență.

Consultația a avut loc prin telefon și mămica (groaznic de speriată) ne-a trimis aceste fotografii prin care am putut să-i dăm tratamentul potrivit.

Ultimile fotografii au fost făcute chiar în curtea celebrului Shopping City Sibiu.


urgenta telefonica 3 urgenta telefonica 4

urgenta telefonica 5